18 Temmuz 2010 Pazar

Long Live JQuery

Evet projemizin sonlarına gelmişken, işler murphy yasaları gereği sarpa sardı. Aslında son derece basit bir konu, ancak geliştirme sürecinde çok küçük verilerle deneme yapmak bu sorunu farketmemizi engellemiş. Neredeyse bütün linklerimizi ajax kodlarına dönüştürmek gerekti. Bende Ufuk'ta ajax konusunda bilgisiz olduğumuzdan projemize baştan başlamamıza sebep olabilecek bu durum JQuery sayesinde bir günde halledildi. Peki sorun neydi? oy verildiğinde sistemin ilk sayfasına geri dönmek. Örneğin 3. sayfanın ortasında bir fikire oy verdiğinizde ilk sayfaya giden bir link işliyordu. Tabi linkler kalkıp ajax ile post işlemleri gelince yerine, kodda inanılmaz büyüklükte gereksiz parçalar oluştu. Başta planlarken django ile yapılacağı düşünülmüş parçalar, ajax ile gerçekleştirilince bazı kod parçaları boşa çıkmış oldu.

Sonuç olarak yeni beyin arayüzü, tamamlanmaya çok yakın, kullanılabilir bir şekilde elimizde. En önemli sorun eski beyindeki önerilere ne olacağı yönünde idi. Hemen bu konuya açıklık getireyim, eski fikirler, forum linkleri ile taşınacak. Kötü haber ise, oylar, durumlar, kategoriler taşınamıyor. Eski fikirler işlenene kadar beyin biraz karışık olacaktır, umarım kısa sürede bu dönem atlatılır.

1 yorum:

  1. Eski fikirlerdeki oyların, durumların ve kategorilerin taşınamaması çok kötü olmuş. Onlar taşınabilseydi (hâttâ elenerek-birleştirilerek taşınabilseyi) çok iyi olurdu.

    YanıtlaSil