2 Temmuz 2010 Cuma

beyin2 durum raporu

hızlı başladığımız bir haftanın sonuna geldik. kağıt kesiği raporları almak için başladığımız proje, beyinin yerine geçecek bir programa dönüştü.
şu anda programımızın durumu:
temel fonksiyonlar:yeni kayıt ekleme,kayıt eklerken yada düzenlerken resim ekleme, kayıtlar görme, kayıtları düzenleme, kayıt silme, kayıtlardan birini diğerinin tekrarı olarak işaretleme.
forum bağlantıları: yeni fikir için başlık açılması, silinen fikir başlığının kilitlenmesi, tekrar fikirde iki başlığa da gerekli bilgilerin girilmesi ve tekrar olan fikir başlığının kilitlenmesi, yapılan yorumların sayısının arabirimde gösterilmesi.

peki neden böyle bir yol izliyoruz? neden "beyin"in yerine göz diktik? aslında cevabı basit, kafa karıştırmamak için. Şu anda çalışan 2 birim var, var olan yazılım özelliklerinin hataları için bugzilla, var olmayan özellikler için beyin, ancak bu ikisinin arasındaki fark dahi yeterince anlaşılmış değil, son kullanıcının kafasını 3. bir uygulama ile karıştırmak istemedik. Eğer dikkat ederseniz, zaten neyin kağıt kesiği kabul edileceğini geliştiriciler dışında birinin tespit etmesi çok zor, son kullanıcı için imkansız. gelen fikirlerin %99 unun silineceği bir uygulamadansa, beyinin eksikliklerini gideren, gelen fikirlerden şartları sağlayanların kağıt kesiği olarak işaretlenebileceği bir ortam, hem yönetmesi hem kullanması daha kolay olacağı için tercih ettik. şu anda görünen tek eksiğimiz, fikirlere oy verme. umuyorum haftaya pazartesiye kadar bu özelliği de kazandırıp tasarım aşamasına geçeceğiz.

bu hafta içinde ilk haftakine benzer bir öğrenme süreci yoktu, kod yazıp doküman okumanın dışında özellikle yaptığımız tek şey, özgürlükiçin kodlarını okumaktı, özellikle forum ile ilgili özellikler biraz baş ağrıttı. bu haftanın diğer önemli olayıda özgürlük için sitesinin bir süre için çökmesiydi. Hala hatanın sebebi bulunamadı. forumda frankestein kalesinin önünde biriken meşaleli kalabalığın bir benzeri oldu :) şimdi işe geri dönmek lazım, eksikleri de tamamlarsak eğer, haftaya belkide denemelere başlayabiliriz kim bilir...

1 yorum:

  1. Engin, sakın açık kapı bırakmayın!! İmza: Bir dost...

    YanıtlaSil